icoon security beveiliging

Security

Van groot belang

Een securitybeleid was onmisbaar maar het belang wordt tegenwoordig door steeds meer bedrijven opgesteld. Ook door verscherpende wet- en regelgeving staat securitybeleid bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda.

Online criminaliteit neemt steeds grotere vormen aan omdat het enorm lucratief is. Daarnaast  worden vanuit steeds meer bedrijfsonderdelen vragen en eisen gesteld aan de IT-afdeling over security. Of het nu vanuit accountscontrole, vanuit de security officer of externe regelgeving (NIS 2.0, ISO27001).

Eisen aan security komen op verschillende vlakken voor (gebruikers, netwerk of informatiesystemen). Een securitybeleid, en als gevolg hiervan de investeringen, zijn kostbaar maar absoluut noodzakelijk. Wat zijn de gevolgen wanneer klantdata op straat komt te liggen, medewerkers niet meer kunnen werken of de webshop een aantal uren niet bereikbaar is. Dit zijn zaken waar bedrijven op dit moment mee worstelen. Veel bedrijven ontbreekt het aan de benodigde kennis om een goed beleid op te stellen en als gevolg daarvan de juist security maatregelen in te regelen.

Veiligheid voorop

Wij hebben de ervaring dat, door de snelheid van de technische ontwikkelingen, niemand helemaal 100% veilig is. Wel is het kwaadwillende heel erg moeilijk te maken.
Ons advies is om met enige regelmaat de IT-omgeving door te laten lichten door externen. Een penetratie(PEN)-test is daar de perfecte oplossing voor.

Voor klanten waar security minder hoog op de agenda staat is een PEN-test vaak een nulmeting om te gebruiken als onderleggen voor het opstellen van beleid en als gevolg daarvan een projectenkalender. Wij helpen klanten hier graag mee.

Onder security scharen wij onderstaande essentiële onderdelen:

• E-mail security
• Websitebeveiliging
• Werkplekbeveiliging

Verbeter de samenwerking en communicatie met onze ICT oplossingen